مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محسن
نام خانوادگی:جهانگیری
تخصص ها:فلسفه

زندگی نامه

استاد محسن جهانگیری در سال 1308 خورشیدی در قصبه ضیاء آباد از مضافات قزوین به دنیا آمدند و در سن شش سالگی رهسپار مکتب خانه شدند . پس از پایان دوره ابتدایی به اقتضای علاقه و شوق فطری که داشتند برای تحصیل علوم اسلامی رهسپار قم شدند و به تحصیل در حوزه علمیه این شهر گردیدند پس از مدتی نسبتاً طولانی به تهران بازگشتند و مدتی به تحصیل در دوره متوسطه پرداختند . حدود سال 1333 وارد دانشگاه تهران گردیدند و در سال 1352 به اخذ دانشنامه دکتری در رشته فلسفه محض از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران نائل آمدند. ایشان عضو هئیت علمی دانشگاه تهران و  از اساتید این دانشگاه از  سال 1369 می باشند. دکتر محسن جهانگیری درسال 1381 در دومین همایش چهره های ماندگار به عنوان چهره ماندگار در رشته فلسفه برگزیده و معرفی شد.

استادان و مربیان

 آیت الله خوانساری، آیت الله کوه کمره ای ، آیت الله بروجردی و آیت الله طباطبایی در حوزة علمیة قم آقای مفیدی در اصفهان ، دکتر شهابی ، دکتر مشکوه، دکتر حمیدی سبزواری، دکتر هوشیار، دکتر جلالی ، دکتر شعرانی، دکتر فردید، دکتر یحیی مهدوی در دانشگاه تهران از استادان محسن جهانگیری بوده اند.

هم دوره ای ها و همکاران

محسن جهانگیری در محضر علامه طباطبایی با بزرگانی چون امام موسی صدر، استاد جلال الدین آشتیانی ، دکتر آیت الله بهشتی و شهید مطهری همکلاس بوده است.

فعالیتهای آموزشی محسن جهانگیری

تدریس در دبیرستانهای تهران تا سال 1336ه.ش تدریس فلسفه دردانشگاه شهید بهشتی ( 1354-1352ه.ش) تدریس فلسفه در دانشگاه تهران ( تا کنون_ 1354)سایر فعالیتها و برنامه های روزمره : محسن جهانگیری در کنار تدریس، به مطالعه، تحقیق و تالیف و ترجمه آثاری درزمینه فلسفه غرب و عمدتا اسپینوزا و فلسفه اسلامی به ویژه ابن عربی می پردازد.

آرا و گرایشهای خاص

استاد جهانگیری دیدگاهی مقایسه ای و تطبیقی به فلسفه اسلامی و غرب دارد. چنانکه تز دکتری وی مقایسه وحدت وجود در عرفان ابن عربی و وحدت جوهر در فلسفه اسپینوزا بوده است.